een spelletje bridge
Totaal op elkaar uitgekeken, met eindeloze sleur en ook nog bejaard........
Herkenbaar? Of niet? Of echt nog lang niet?
Zo is het in ieder geval wel met Sally en Bill, Geraldine en David in een speletje bridge
Op hun dagelijkse bridgeavondje barst bij deze twee echtparen opeens de bom.
Zij gaan ieder hun eigen weg en wij leven mee met hun verdriet, boosheid en diepste verlangens. Gelukkig komen zij door internet op een heel bijzondere manier weer bij elkaar. Maar de tijd is wel omgekeerd en wij zien de vier hoofdpersonen heel anders terug.
De basis van deze voorstelling vormt de tien-minuten opera A Hand of Bridge van S. Barber.
Door een total make-over krijgt u niet alleen deze opera te horen, maar ook een prachtige verzameling van meer en minder bekende liedjes en songs uit de wereld van levenslied, jazz en pop uit de 60-er en 70-er jaren. Zo ontstaat er een uitdagende combinatie van klassiek en modern, die samen met de absurdistische enscenering voor een hilarische avond zal zorgen.
Zangers: Julia Kleute, Elisabeth Oets, Emile van der Peet, Grzegorz Stachowiak.
Acteur: Jerry Kroezen
Piano: Wouter Munsterman. Contrabas: Jeroen van Keulen.
Muzikale leiding: Wouter Munsterman.
Regie en kostuums Mi Ying Chen.
Dramaturgie en vertaling: Olaf Mulder
Video beelden: Marc Huizinga
Choreografie: Ineke de Roode
Producent: Bert Geesing
Met dank aan: Jos Hermelink, Pieter van Randeraat, Karst van der Lei, Trudie Bouter,
De Nationale Reisopera en vele anderen.
Dit is een productie van
vorige producties van Opera Cinema
producties Opera Cinema
PHILIP MECHANICUS
Wachten op transport
Aan de hand van fragmenten uit zijn dagboek en brieven, brengt Elisabeth Oets een hommage aan haar opa Philip Mechanicus (1889-1944). Zij heeft hem nooit gekend, maar hij leeft voort door zijn indrukwekkende oorlogsdagboek “In Depot” . Zij vertelt zijn levensverhaal vanuit haar eigen familiegeschiedenis en perspectief. Een boeiend en aangrijpend verhaal van een selfmade man die zich, geholpen door het opkomend socialisme, opwerkte uit bittere armoede tot een veelgeprezen, kritisch journalist en chef buitenland van het Algemeen Handelsblad. Hij reisde tussen 1929 en 1934 als een der weinigen naar de Sovjet Republiek om verslag te doen van de socialistische heilstaat en bezocht in 1933 Palestina, om de immigratie van de eerste vervolgden uit Duitsland te bestuderen. Vanaf 1940 trok hij zich weinig van alle verboden voor Joden aan: “ik ben niet fout, zij zijn het”. Het werd hem fataal. Na internering in kamp Amersfoort en Westerbork werd hij uiteindelijk vermoord in Auschwitz-Birkenau. Elisabeth Oets, zangeres, doorweeft haar verhaal met liederen van Ilse Weber, gecomponeerd in concentratiekamp Theresienstadt. Zij verklanken de angst, het verlangen en de hoop, die ook in het dagboek van Philip Mechanicus zo sterk naar voren komen.
Elisabeth Oets, verhaal & zang
Mi Ying Chen, piano
informatie en boekingen:
emoets@gmail.com
telefoon: 0651581413